Transport de măști cu destinația Italia, blocat la Cluj!

Mii de măști de protecție, costume și botoșei care urmau să fie transportate în Italia au fost oprite în aeroportul din Cluj, de către DSP.

În cursul zilei de astăzi, 18 martie 2020, a fost identificată expedierea mai multor colete prin terminalul Cargo, aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, expeditor fiind o societate comercială din județul Cluj, iar destinatarul o societate comercială din Roma, Italia. Apărând menționat mesajul „măști de protecție”, s-a procedat la verificarea coletelor și s-au descoperit: 10 mii de măști chirurgicale, 17 mii de măști de menaj, 400 de mănuși de protecție, 45 de costume de protecție medicale și 400 de botoșei de protecție (încălțăminte). A fost informată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj care a dispus oprirea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun îndreptate către societatea comercială informează biroul de presă din cadrul Instituției Prefectului Cluj.

Săptămâna trecută, autoritățile din România au anunțat că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *