Șomaj tehnic, până la 75% din salariu pentru angajații afectați de situație!

Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că guvernul a adoptat o hotărâre prin care statul va suporta șomajul tehnic (până la 75% din salariul mediu brut pe economie) pentru firmele afectate de actuala stare de urgență și a suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei.

Mai mult, bugetul Ministerului de Interne crește cu 100 de milioane de lei.

„Asigurăm plata șomajului tehnic, plata angajaților care intră în șomaj tehnic, din bugetul ministerului muncii, prin intermediul ANOFM, prin bugetul de șomaj. Am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie și multe nu au capacitatea, veniturile necesare, pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie trimiși în șomaj sau să fie dați afară.

Decizia este de a plăti din bugetul fondului de șomaj 75% din salariul brut, cât este practic indemnizația lunară pentru șomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.” a declarat premierul Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Au fost luate măsuri şi în ceea ce priveşte plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-urilor.

„Am decis, prin OUG, majorarea plafonului de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde. Acordăm credite pentru investiții, iar dobânda este asigurată în proporție de sută la sută”, a mai anunțat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *