Răzvan Raț, în Emisiunea lui Sălă.

Răzvan Raț, în Emisiunea lui Sălă: Fotbaliștii români eșuează în străinătate din cauza mentalității
Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României și unul dintre fotbaliștii cu cele mai multe selecții la meciurile naționalei, Răzvan Raț, a comentat în Emisiunea lu’ Sălă situația jucătorilor români care nu ajung să se afirme la nivel internațional.
Părerea fostului internațional este că mentalitatea reprezintă cheia în procesul de acomodare în cadrul unor echipe din afara țării: „Acesta este motivul principal. Factorii sunt mult mai mulți, e clar, dar mentalitatea este foarte importantă. De asemenea, la acest eșec contribuie lipsa unui caracter puternic și lipsa unei mentalități de învingător și a dorinței de a reuși, lipsa unui țel clar. Atunci, pe parcurs intervin diferite tentații care te abat de la scopul tău. Practic, aceste tentații erau și în vremea mea. Diferența e că unii se lasă afectați, alții nu. Acolo se produce acea diferență. Dacă vrei ca vârful carierei să fie la FCSB sau la CFR Cluj, e un obiectiv mic. Trebuie ca tot timpul țelul să fie Barcelona sau Real Madrid. Dacă ăsta e țelul tău și între timp ajungi la Getafe, e bine. Dar dacă țelul tău e FCSB sau CFR Cluj și ajungi la Gaz Metan Mediaș, eu zic că nu ai rezolvat prea multe”, a spus Răzvan Raț în direct la Radio NapocaFM.
În cadrul aceleiași emisiuni, Alin Sălăjean l-a avut în studio și pe celebrul maseur al echipei naționale de fotbal, dar și deținător al Cupei UEFA, Victor Hexan.