Primarul Emil Boc la Napoca FM – Situaţia epidemiei de COVID-19 la nivelul Clujului este sub control

Numărul cazurilor creşte uşor, iar numărul persoanelor vindecate creşte semnificativ.

„Pot să vă spun că în continuare, lucrurile sunt sub control la Cluj. În aceasta dimineaţă am primit datele. Avem 213 persoane infectate. Graficul arată aşa: 200, 208, 213. Este o creştere uşoară, dar nu o creştere exponenţială de care ne-am temut. Încă nu a trecut pericolul mare. La începutul săptămânii viitoare putem spune că este vârful de sarcină. Dacă după acel moment nu depăşim o cifră care să ne scape de sub control, conform specialiştilor, trecem în etapa a doua a crizei acesteia, în partea în care va scădea numărul de infecţii. Partea bună este creşterea numărului de persoane vindecate, a crescut la 103. Aici este meritul sistemului medical clujean. ” a declarat primarul Emil Boc în această dimineaţă la Napoca FM.

Primarul a adus în discuţie şi stadiul lucrărilor de pregătire a Sălii Polivalente din municipiu pentru a fi folosită, dacă va fi cazul, în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus.

„Am început de ieri pregătirile la Polivalentă. Eu mă aştept ca într-o săptămână să avem Sala Polivalentă echipată. Noi ne pregătim pentru ce e mai rău. Să sperăm că nu va fi niciodată nevoie. Nu poţi, ca şi autoritate, să aştepţi să se întâmple şi după aceea să reacţionezi.” a adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *