Pedepse mari pentru cei care nu respectă carantina!

„Cine nu respectă carantina sau izolarea trebuie să știe că i se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetățeni iresponsabili care sunt în situația de a fi izolați sau în carantină să nu respecte aceste decizii, să umble liber și să riște să îi îmbolnăvească pe cetațenii români”, a declarat șeful executivului, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, persoana care nu oferă autorităților informații complete despre cei cu care a intrat în contact riscă dosar penal.

„E introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da date. Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, se consideră că e o omisiune. Se poate constitui dosar penal”, a spus premierul.

Cresc și pedepsele pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Astfel, transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 și interzicerea unor drepturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *