Direct în Direct – 26 octombrie

26 octombrie 2016 Emisiuni inregistrate


Panourile pre-electorale ale UDMR au fost subiectul emisiunii Direct în Direct, ediția de miercuri, 26 octombrie. Concret, panourile conțineau mesajul „Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”.

Csoma Botond, președinte UDMR Cluj, a punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de mesaj nepotrivit, ci strict de unul privind descentralizarea fiscală. Un mesaj care anii trecuți a fost promovat chiar și de alte partide politice și chiar de politicieni clujeni. Csoma a subliniat faptul că ar fi mult mai bine ca cea mai mare parte a taxelor și impozitelor să rămână la bugetele locale, lucru care ar permite investiții locale mai ample. De ce însă în ultimii ani nu a existat un demers concretizat printr-un act normativ în acest sens, nu a reușit să ne explice președintele UDMR Cluj.

În replică, Horia Nasra, președinte PSD Cluj, consideră că mesajul nu este deloc unul potrivit, descentralizarea fiscală fiind un deziderat și al PSD, dar care trebuie exprimat altfel.

Din păcate, nu am reușit a intra direct în direct cu vreun reprezentant al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, cei de la Biroul Relații Publice / Media ascunzându-se de ploaie și de noi. Panourile au fost demontate de Poliția Locală în cursul zilei de marți, dar nu din cauza mesajului, ci din cauza faptului că stâlpii de susținere nu aveau autorizație de construire.

Ne reîntâlnim miercuri, de la ora 12, și așteptăm întrebările dvs direct în direct la numerele de telefon 0264-585777 și 0264-585888.

 

https://www.mixcloud.com/stiri/direct-in-direct-26-octombrie/


Share