Ce spune Jandarmeria despre scandalul apărut după filmarea din gara Cluj-Napoca

Anchetă la Inspectoratul de Jandarmi Cluj dupa ce un jandarm a fost filmat lovind un bărbat- incidentul a avut loc în Piața Gării din Cluj-Napoca și s-a încheiat la sosirea unui polițist.

După apariția imaginilor pe internet, șefii jandarmului s-au autosesizat și au transmis faptul că cel care apare în imagini este subofiţer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și se afla în zona Gării Cluj-Napoca în patrulare, când a observat un conflict între două persoane.

În filmarea apărută online se vede cum jandarmul înjură un bărbat căzut pe jos, îl numește boschetar și îl amenință, după care îl lovește cu piciorul.

Comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj precizează că jandarmul a încercat să aplaneze un conflict, să despartă două persoane.

„Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă. Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă şi înjurându-l pe jandarm. Din ordinul comenzii unităţii, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spaţiul public pe care şi noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent. Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul”, se arată într-un comunicat al IJJ Cluj.