Banca Națională promite măsuri!

Banca Națională a transmis un nou apel la calm și a explicat că, alături de guvernanți și de sistemul bancar, ia măsuri pentru a reduce efectele economice ale pandemiei de Covid-19.

 4 lei și 84, 40 de bani a fost cotația BNR pentru un EURO – așadar, în preajma nivelului maxim înregistrat marți, de 4 lei și 84, 48 de bani.

În privința francului elvețian, cursul a ajuns la un nou maxim istoric, de 4 lei și 59, 34 de bani.

Creștere, din nou, și pentru dolar, până la 4 lei și 48, 64 de bani.

Pentru a liniști multe temeri – Banca Națională anunță că este implicată împreună cu Guvernul, autorităţile publice şi sistemul bancar în vederea limitării efectelor negative ale pandemiei de COVID-19.

Într-un comunicat, oficialii BNR spun că au luat toate măsurile pentru a asigura, în continuare, buna funcţionare a sistemelor de plăţi.

„Finanţarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiţii,) este prioritară. În cazul unei cereri crescute din partea populaţiei, BNR anunță că va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate. Clienţii bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor”, arată banca centrală, care recomandă efectuarea online a plăților și transferurilor, pentru a evita deplasarea în sediile băncilor în această perioadă.

Georgiana Pocol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *