AFLĂ: Noile tarife RCA care intră în vigoare din 19 mai

18 mai 2017 Toate stirile


Astazi este ultma zi in care vor mai fi tarife maxime la polita auto obligatorie.

ASF a prezentat tarifele de referinta la RCA, care au un caracter orientativ si ar putea fi folosite de consumatori ca instrument de comparare intre ofertele asiguratorilor. Acestea vor fi in general mai mici, cu intre 3 si 17%, decat cele maxime aplicate pana acum in urma plafonarii tarifelor RCA, spun oficialii ASF. Un exemplu concret: tariful de referinta pentru o polita incheiata pe un an, de o persoana cu varsta intre 31 si 40 de ani, ce detine un autoturism cu capacitatea cilindrica cuprinsa intre 1.201 si 1.400 centrimetri cubi, este 506 lei, cu 17% sub tariful de prima maxim stabilit pentru aceasta categorie (610 lei).

Totusi, clientii cu risc ridicat se pot astepta la cresteri de tarife, dar asiguratorii trebuie sa aiba argumente foarte solide in acest sens. Clientul cu risc ridicat este acela care primeste o oferta de asigurare la un nivel de N ori peste tariful de referinta. Factorul ‘N’ este determinat de ASF, iar cu acest tarif clientul merge la Biroul Auto Roman, care va repartiza clientul la un tarif mai scazut decat cel ofertat.

Tarifele de referinta pe fiecare categorie de autovehicul si de asigurat pot fi consultate AICI: Raport tarife_referinta_mai2017.


Share